Espresso
Saturday 1 , June
Espresso

Μεσάνυχτα Σαββάτου, μια απαστράπτουσα μαύρη Jaguar με φιμέ τζάμια διασχίζει τον παραλιακό δρόμο στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά τον σταθμό του Ηλεκτρικού στρίβει σε έναν ήσυχο, σκοτεινό παράδρομο. Λίγα μέτρα πιο μακριά σταματά και αποβιβάζονται ένας 40χρονος μεγαλοεπιχειρηματίας και η εντυπωσιακή σύντροφός του. Προχωρούν προς την είσοδο ενός club με πέτρινο εξωτερικό διάκοσμο, ενώ ο οδηγός παρκάρει δίπλα σε άλλα πολυτελή αυτοκίνητα. Είναι η αφετηρία μιας ασυνήθιστης βραδιάς, που θυμίζει την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά»! Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο club, αλλά για το 2+2, δηλαδή το στέκι των swingers στον Πειραιά, το οποίο εδώ και έναν χρόνο προσελκύει «ανοιχτόμυαλα» ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές ερωτικές εμπειρίες!

Η μόδα της ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων μεταξύ ζευγαριών (swinging) κερδίζει έδαφος. Η παγκόσμια κοινότητα των swingers επικοινωνεί μέσω ιστοσελίδας με 6.000.000 μέλη! Στην Ελλάδα εξελίσσεται με βραδύτερους ρυθμούς, ωστόσο τα τελευταία 4-5 χρόνια ολοένα και περισσότεροι τολμούν να δοκιμάσουν την εμπειρία ή να επισκεφτούν από περιέργεια ένα τέτοιο club. Ο 40χρονος επιχειρηματίας και η μόνιμη σύντροφός του είναι από τους σταθερούς θαμώνες του 2+2, το οποίο συγκεντρώνει ζευγάρια της λεγόμενης υψηλής κοινωνίας με οικονομική άνεση!

Στο club συχνά γίνονται θεματικά πάρτι με μάσκες, ενώ η είσοδος δεν επιτρέπεται σε άντρες που δεν συνοδεύονται. Μεταξύ των swingers υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια, προκειμένου να μην υπάρχει ο φόβος της «αποκάλυψης». Αυτό εξασφαλίζει και η διαδικασία πιστοποίησης των πελατών.

 

Ταυτοποίηση των προσώπων

Φτάνοντας στην είσοδο, το ζευγάρι χτυπά το κουδούνι. Από ένα μικρό στρογγυλό παράθυρο στη βαριά πόρτα γίνεται η ταυτοποίηση των προσώπων, ενώ περιμετρικά του club κάμερες καταγράφουν τυχόν «περίεργες» κινήσεις ή ανεπιθύμητους επισκέπτες. Αφού ο υπεύθυνος ασφαλείας βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει, το ζευγάρι θα υποδεχτεί ο Θέμης, ο Ελληνογερμανός ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ντυμένος πάντα με κοστούμι και παπιγιόν ή γραβάτα!

Ενας πρόσχαρος άνθρωπος γύρω στα 45, ευγενής και με χιούμορ, που προσπαθεί αμέσως να σπάσει τον πάγο, να κάνει τους επισκέπτες να αισθανθούν άνετα (ειδικά όσους πηγαίνουν πρώτη φορά) και τους οδηγεί στον κυρίως χώρο, ο οποίος θυμίζει κανονικό κέντρο διασκέδασης, διακοσμημένο με γούστο και καλή ξένη μουσική, συνήθως χορευτική.
Γύρω από το κεντρικό μπαρ υπάρχουν τραπεζάκια (για ποτό στα όρθια) και πιο μακριά καναπέδες. Εδώ πέφτουν τα πρώτα διερευνητικά βλέμματα και γίνονται οι αρχικές γνωριμίες. Οσοι θέλουν απλώς να δουν τι συμβαίνει μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Επειδή οι περισσότεροι θαμώνες γνωρίζουν τι ψάχνουν, δεν έχουν λόγο να παρεξηγηθούν αν κάποιος κοιτάξει πονηρά τη σύντροφό τους. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού ίσως είναι η αφορμή για μια γνωριμία.

Αλλωστε όλοι θέλουν να περάσουν καλά μερικές ώρες, προτού επιστρέψουν στον κανονικό ρυθμό τους. Εδώ δεν υπάρχουν ταξικές ή άλλες διαφορές, ούτε ταμπού. Το μόνο κίνητρο είναι η «χημεία» μεταξύ των ζευγαριών και η ερωτική αποδοχή.
Τα Σάββατα, περισσότερα από 100 ζευγάρια αναζητούν ταίρι στο club του Πειραιά! Οι περισσότεροι είναι μεταξύ 30 και 50 ετών, υπάρχουν όμως και ζευγάρια 20άρηδων. Ανάμεσα στις εντυπωσιακές αντρικές και γυναικείες παρουσίες υπάρχουν κοπέλες της «διπλανής πόρτας», που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι αναζητούν ερωτικές περιπέτειες.

 

Ομως στο 2+2 όλα αλλάζουν και μεταμορφώνονται. Η συντηρητική κυρία γίνεται σεξοβόμβα, ο καθωσπρέπει σύζυγος «Ρασπούτιν» και οι πιο «προχωρημένοι» βρίσκουν παρτενέρ που θα ικανοποιήσουν τις πιο μύχιες φαντασιώσεις τους.

«Παιχνίδι» μέσα σε σκοτεινά δωμάτια με καναπέδες και κρεβάτια

Ο τρόπος συνεύρεσης εξαρτάται από το τι ψάχνει κάθε ζευγάρι. Σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί η γνωριμία και η ανταλλαγή τηλεφώνων για ερωτικό ραντεβού σε άλλο χώρο. Οι περισσότεροι όμως επιλέγουν να ολοκληρώσουν τις φαντασιώσεις τους στον κεντρικό χώρο του club, όπου υπάρχουν δύο ημιαπομονωμένοι με κουρτίνες χώροι, με κρεβάτι, καναπέδες, πολλά μαξιλάρια και δάπεδο με δερμάτινη επικάλυψη. Ο φωτισμός είναι χαμηλός και παντού υπάρχουν προφυλακτικά, χαρτομάντιλα και άλλα είδη καθαριότητας. Οταν ένα ζευγάρι ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι, θα ακολουθήσουν και άλλα. Αρχικά θα παρακολουθούν και, αφού ρωτήσουν και πάρουν το ΟΚ, θα μπουν στο «παιχνίδι». Ετσι, θα σχηματιστούν διακριτικά «ομάδες», συνήθως δύο ζευγαριών, ενώ σε απόσταση αναπνοής θα εξελίσσεται κάποια άλλη ερωτική περίπτυξη.
«Στον ένα χρόνο που λειτουργούμε ποτέ δεν έγινε παρεξήγηση μεταξύ των ζευγαριών. Εχουν τρόπο να επικοινωνούν και να συνεννοούνται, αν θέλουν παρέα ή όχι» εξηγεί ο Θέμης. Για πιο prive καταστάσεις, στον πάνω όροφο υπάρχουν μικρότερα δωμάτια, κομψά διακοσμημένα, στα οποία οδηγεί εσωτερική σκάλα. Και εκεί υπάρχουν κρεβάτια και καναπέδες, αλλά και πόρτες. Οποιος επιθυμεί την απομόνωση, τις κλείνει και ζει τη φαντασίωσή του. Οσοι αφήνουν ανοιχτά, δηλώνουν έτσι ότι αναζητούν συντροφιά.

Dark room

Στο βάθος υπάρχει και το dark room για τους πιο... ντροπαλούς. Πολλοί ανεβαίνουν στον πάνω όροφο από περιέργεια ή για να δουν αν κάτι τους ενδιαφέρει. Υπάρχουν περιπτώσεις πάντως που δεν συμμετέχουν και οι δύο σύντροφοι στο ερωτικό σκηνικό, αλλά ο ένας απλώς παρακολουθεί.

Οταν τελειώσει η συνεύρεση, τα ζευγάρια θα κατεβούν στο μπαρ για ένα ποτό. Περνώντας τη σιδερένια πόρτα θα αφήσουν πίσω όσα έζησαν. Αν συναντήσουν στην καθημερινότητά τους το ζευγάρι που ήταν γυμνό λίγο πριν δίπλα τους, θα προσποιηθούν ότι δεν το γνωρίζουν!

 

Οι στατιστικές

«Οι παγκόσμιες στατιστικές αναφέρουν ότι οι swingers έχουν τα μικρότερα ποσοστά διαζυγίων»!

Στο πλευρό του είναι ο νεαρός γιος του που ελέγχει την εύρυθμη λειτουργία του club. «Φέραμε οικονομική τόνωση στον Πειραιά, σε υποβαθμισμένη περιοχή.

Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, πολλοί τουρίστες και Ελληνες από επαρχιακές πόλεις μένουν μια δυο μέρες στον Πειραιά ενδιαμέσως των διακοπών τους για να έρθουν στο μαγαζί.

Η μυστικότητα είναι ο πρώτος και απαράβατος κανόνας για κάθε swinger